Consult

Het Consult

Tijdens het eerste consult wordt u een onderzoek afgenomen. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide anamnese met vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid. Vervolgens wordt uw tong bekeken en uw pols zeer nauwkeurig gevoeld. Eventueel volgt er een kort lichamelijk onderzoek en worden enkele meridiaanpunten afgetast. Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose en een behandelplan opgesteld. Hierop aansluitend volgt de behandeling.
De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en ook worden pols en tong weer nauwkeurig bekeken. Zo wordt elke behandeling aangepast aan uw gesteldheid op dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht.

Na de behandeling

De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom. Daarbij kunt u soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Doorgaans worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.

Tarief en Vergoeding 2021

Eerste consult (= intake en behandeling) € 82,-
Vervolgconsult € 67,-

 

Om de administratie te ontlasten, reken ik graag gelijk met u af.

U krijgt dan een rekening mee, die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.
Er is een pinautomaat aanwezig in de praktijk.
Bij verhindering a.u.b. tenminste 24 uur voor de behandeling afzeggen.
Niet nagekomen afspraken worden in rekening gebracht.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen in een aanvullende verzekering. Voor een actuele lijst van zorgverzekeraars kunt u kijken op:
Overzicht van vergoedende zorgverzekeraars 2021

Acupunctuurbehandelingen gaan niet ten koste van uw eigen risico.