Acupunctuur & TCM

Wat is acupunctuur ?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld. De energiestroom in het lichaam komt weer in balans. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.
Acupunctuur geneest ziekten of verlicht klachten die een bepaalde ziekte met zich meebrengt. Het is bovendien een methode om ziekten te voorkomen. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijndrempel en vergroot levenslust.

Wanneer acupunctuur ?

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie.
Een lijst daarvan vindt u hier: indicaties
Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.
Als u een acupunctuurbehandeling ondergaat, zijn de volgende punten van belang:
– gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.
– vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling.
– vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling
– zorg dat u iets eet voor de behandeling.

Waarom acupunctuur ?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur-behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.
Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.